מרק עדשים כתומות
 
מצרכים:
כוס עדשים כתומות (מושרות ל20 דקות)
ראש סלרי קטן
בטטה קטנה
1 גזר בינוני
תפוח אדמה קטן (אני ממעטת להשתמש בתפוחי אדמה,
אבל בשביל טעם ילדות אני מוכנה...)
1 בצל גדול
3 שיני שום
2 גבעולי סלרי
חצי צרור כוסברה
3 ליטר מים
מלח פלפל
כפית כמון
חצי כפית כורכום                
orang soop
הוראות הכנה: 
מטגנים את הבצל עם כף שמן קוקוס או שמן זית, מוסיפים את השום אם הבצל "שתה" את השמן,
מוסיפים קצת מים ומכסים.
מוסיפים את גבעולי הסלרי קצוצים לפרסות קטנות, את ראש הסלרי הקצוץ לקוביות,
ואת הבטטה, גזר ותפוח האדמה כולם חתוכים לקוביות.
מוסיפים את המים, העדשים-אחרי שטיפה ומרתיחים.
מנמיכים את האש ומתבלים לפי הטעם- רצוי בתבלינים שהצעתי ומבשלים עוד חצי שעה על אש קטנה.
מגישים עם כוסברה קצוצה (לאוהבי הכוסברה).
(אני הרבה פעמים עושה מרק מ"כפתור" כלומר מה שיש בבית,
אז אם חסר משהו, לרוב זה יעבוד בכל זאת....)
 
 
 
מתכונים נוספים שיעניינו אותך

רוצים עוד מידע הירשמו

karin